Miért pont a hordozókendő?

Olyan sok és sokféle hordozóeszközt lehet kapni szerte a világon: egyik csillogóbb és modernebb, mint a másik (a különböző hordozóeszközökről tervezek egy másik bejegyzést). Joggal kérdezheti bárki, hogy miért pont a hordozókendő?
Mert egyszerűen mindenre jó. Avatatlan szemnek csak egy túlméretezett anyagdarab, de ha tudod a módját, minden lehet (majdnem mint Pom-Pom :-) Aki rendszeresen használja hordozásra, annak a kendő kincs, amivel egy életre összenőnek. S ha már kinőnek a gyerekek a hordozós korból, szuper hinta is lehet belőle.
A kendő a legősibb hordozóeszköz - nem véletlenül. Egyszerű és nagyszerű, egyszerűségében tökéletes.
Összehasonlíthatatlanul variábilis, mindent tud: elöl hordozás, csípőn és háton hordozás, mindegyikhez többféle pozíció, minden élethelyzethez, minden alkatú hordozóhoz és kisbabához alkalmazkodik, mindenki meg tudja találni a számára legmegfelelőbb kötést.
Ezért imádom.

Néhányan viccesen szokták mondani, hogy a hordozókendőhöz legalább egy diploma kell. Na ez persze nem igaz. Valóban meg kell tanulni pontosan és jól! megkötni, hogy kényelmes és biztonságos legyen a hordozónak és a babának is, de ez nem ördöngösség, eddig még mindenkinek sikerült, aki meg akarta tanulni. Nem olyan bonyolult, mint amilyennek első ránézésre tűnik, és hát persze erre is igaz: gyakorlat teszi a mestert.
Azért vannak a tanfolyamok, hogy mindenkinek legyen lehetősége megtanulni jól megkötni a hordozókendőt. Olyan szívfájdító hallanom (és milyen sokszor hallom!):
Valaki vesz egy hordozókendőt, mert azt gondolja, jó dolog lehet a babahordozás (esetleg már utcán vagy máshol látott is ilyet és tetszett neki). Aztán kipróbálja: a kendőhöz kapható leírásból megköti a kendőt vagy a netről néz ki egy kötési formát, és a kendő vág, húz, kényelmetlen, majd' leszakad a válla-háta és egyáltalán. Ebből a tapasztalatból arra a végkövetkeztetésre jut, hogy sz*r az egész, és sutba vágja a kendőt, jól elteszi a szekrény mélyére. Legközelebb csak akkor veszi elő, mikor odaadja kedves babát váró barátnőjének a következő megjegyzéssel: "Itt egy hordozókendő, mi ugyan nem használtuk, mert nem volt jó, de azért odaadom, hátha te tudsz vele kezdeni valamit". Erre az időre a kendőhöz tartozó leírások többnyire már elvesznek, így a barátnőnek mindenképp utána kell járni, hogy mit is lehet kezdeni egy ilyen hatalmas darab anyaggal (vagy még megvan a leírás, de ő sem boldogul vele). Jó esetben ez az anyuka nem adja fel és találkozom vele az egyik tanfolyamon. Tőlük szoktam hallani a fenti történeteket.

Mennyivel szebb lenne így: a fent említett anyuka úgy érzi, nem boldogul a kendővel, de ösztönei azt súgják, a hordozás jó dolog. Addig keres-kutat, míg talál valakit (manapság, az internet világában ez már nem olyan nehéz), aki megmutatja/megtanítja, hogyan lehet jól, biztonságosan és kényelmesen hordozni. Majd boldogan jönnek-mennek a csemetéjével a nagyvilágban, és összes babát váró barátnőjének és ismerősének elújságolja, hogy a hordozókendő milyen nagyszerű és mennyi mindenre jó.

Tanfolyamok kisgyerekeseknek: csípőn és háton hordozás

A bejegyzés szövege és képei az új honlapunkon találhatóak. A megtekintéshez kérlek kattints ide!>>


Tanfolyamok kisbabásoknak: elöl hordozás

A bejegyzés szövege és képei az új honlapunkon találhatóak. A megtekintéshez kérlek kattints ide!>>

Tanfolyamok várandósoknak

A bejegyzés szövege és képei az új honlapunkon találhatóak.
A megtekintéshez kérlek kattints ide!>>

Hogyan lettem hordozókendő tanfolyamvezető?

A bejegyzés szövege az új honlapunkon található.
A megtekintéshez kérlek kattints ide!>>

Kezdet

A bejegyzés szövege az új honlapunkon található.
A megtekintéshez kérlek kattints ide!>>